تاریخچه استفاده از در معماری نشان دهنده تکامل مداوم این ماده است. از کاربردهای اولیه در جزئیات تزئینی تا نقش حیاتی آن در سازه های مدرن و پایدار، درب و پنجره آلومینیوم اصفهان توانسته جایگاه خود را به عنوان یکی از مواد اصلی معماری حفظ کند. با پیشرفت فناوری و افزایش توجه به معماری پایدار، نقش آلومینیوم در آینده معماری حتی بیشتر از امروز خواهد بود.
مواد معماری پایدار
در زمینه معماری پایدار، ویژگیهایی برای مصالح ساختمانی مطلوب در نظر گرفته میشود که از جمله آنها میتوان به کمترین مصرف انرژی و کمترین میزان آلودگی اشاره کرد. همچنین این مصالح نباید خطراتی برای طبیعت ایجاد کنند، منابع اولیه آنها باید تجدید پذیر باشند و مصرف آب و انرژی کمتری داشته باشند. این به معنای کاهش نیاز به استخراج مواد خام و حفظ منابع طبیعی است.
معماری پایدار و مواد آن درب و پنجره آلومینیوم اصفهان
معماری پایدار به معنای کاهش اثرات منفی انسان بر محیط زیست است. مصالح و روشهای ساخت در این نوع معماری به گونه ای انتخاب میشوند که با محیط زیست سازگار باشند. مواد مختلفی برای این نوع معماری وجود دارند که در ادامه به معرفی برخی از آنها می پردازیم.
انواع مصالح معماری پایدار
مصالح بومی و استفاده آن ها در معماری پایدار
با توجه به اینکه ایران دارای چهار اقلیم اصلی است، هر اقلیم مصالح خاص خود را دارد. بهعنوان مثال، در کرانه جنوبی دریای خزر، مصالح گیاهی (چوب و درخت) به عنوان مصالح بومی به کار می روند. درب و پنجره آلومینیوم اصفهان در کرانه شمالی خلیج فارس و دریای عمان، حصیر، نخل، سنگ و گل، و در مناطق کوهستانی و مرتفع فلات، مصالحی چون سنگ، گل، چوب و کاهگل استفاده می شود. در دشت های فلات مرکزی نیز گل، خشت و آجر و در نواحی شمالی، چوب و گالی به عنوان مصالح بومی شناخته می شوند.